
В умовах гуманітарної кризи суворе дотримання здорового харчування може бути проблематичним. Тим не менш, рекомендують дотримуватися деяких аспектів здорового харчування.
ПОРАДИ МІСТЯТЬ ТАКЕ:
1. Не ставте сіль на стіл.
• Скоротіть споживання солоних продуктів, наприклад, солінь, солоної риби, напівфабрикатів і консервів.
• Обмежте вживання солі до рівня менше однієї чайної ложки (п’ять грамів) на день.
2. Обмежте споживання цукромістких напоїв.
3. З’їдайте п’ять порцій фруктів і овочів на день, наприклад: капуста, шпинат, салат, яблука, груші, сливи, банан, кавун. (Одна порція відповідає одному яблуку, груші, банану або трьом столовим ложкам варених овочів). Їжте доступні та сезонні фрукти.
4. Їжте більше рослинної їжі. Вона містить більше клітковини й менше насиченого жиру, ніж тваринна їжа.
• Несолоні горіхи.
• Квасоля або бобові, такі як горох і сочевиця.
• Цільнозернові продукти, такі як цільнозерновий хліб, булгур, коричневий рис і овес, гречка.
5. Обмежте споживання жирного м’яса, молочного жиру й олії для приготування їжі (менше двох столових ложок на день).
6. Уникайте трансжирів (наприклад, у тістечках, печиві, гідрогенізованій рослинній олії). Трансжири або трансжирні кислоти — це тип жирів, що виробляються під час додавання водню в рідке рослинне масло, наприклад, кукурудзяне, соєве або бавовняне, щоб зробити його твердим (наприклад, кулінарний жир і маргарин) у процесі гідрогенізації.
7. Замініть інше м’ясо куркою (без шкірки).